Prva stran
O JUPSLINU
 
Pogosto zastavljena vprašanja o Jupslinu
 
 

Zakaj me sistem vedno vrne na izhodiščno stran, ne glede na to katero povezavo izberem?

Za vstop v spletni informacijski servis Jupsline se morate prijaviti z uporabniškim imenom in geslom, ki ju vnesete v ustrezna okenca na prvi strani. Če tega ne storite, se namesto izbrane povezave znova naloži prva stran. Če uporabniškega imena in gesla še nimate vas vabimo, da obiščete stran za prijavo, kjer boste izpolnili elektronsko prijavnico in si izbrali uporabniško ime in geslo. Vse podstrani, povezave in druge storitve Jupslina vam bodo dostopne takoj po zaključku prijave.

Zakaj sploh potrebujem uporabniško ime in geslo?

Dostop do spletnega informacijskega servisa Jupsline je za registrirane uporabnike brez omejitev in popolnoma brezplačen. Za razvoj spletnih strani po meri uporabnikov, usmerjanje uredniške politike in omogočanje kar najlažjega dostopa uporabnikov do zanje pomembnih vsebin, pa potrebujemo osnovno povratno informacijo uporabnikih in o njihovih strokovnih interesih. V prihodnosti načrtujemo tudi izboljšave, ki bodo omogočale vsakemu uporabniku Jupslina nekatere lastnosti strani prikrojiti po meri. Načrtujemo tudi uvedbo nekaterih drugih storitev (prost dostop do komercialnih informacijskih servisov zunaj Jupslina izključno za naše uporabnike), za dostop do katerih bo avtentikacija uporabnika zelo pomembna. Podatkov, pridobljenih ob prvi prijavi, ne posredujemo tretjim osebam pod nobenimi pogoji. V zvezi s tem preberite stran Spoštovanje zasebnosti uporabnikov), dodatna vprašanja lahko naslovite na info@jupsline.net.

Vpisal sem uporabniško ime in geslo, pa še vedno ne pridem mimo izhodiščne strani. Kaj je narobe?

Če ste prepričani, da težava ni v tem, da ste bodisi uporabniško ime bodisi geslo pozabili, preverite na kakšen način vaš pregledovalnik odgovarja na zahtevo po sprejetju piškotka (cookie). Za preverjanje uporabniškega imena in gesla je pomembno, da vaš pregledovalnik sprejme piškotek. Če imate sprejemanje piškotkov onemogočeno, se v sistem ne boste mogli prijaviti.

Pozabil sem uporabniško ime in/ali geslo. Kaj naj storim?

Predvsem se zavedajte, da niste prvi uporabnik, ki se mu je zgodilo kaj takega: zaplete z uporabniškimi imeni in gesli razrešujemo skoraj vsak dan. Pošljite nam sporočilo na naslov info@jupsline.net. Pomagali vam bomo v najkrajšem času, zagotovo vam bomo dostop omogočili v še isti dan. V skrajni sili nas lahko pokličete tudi na GSM 041 374-660. Prosimo pa vas, da se v tem primeru ne prijavljate ponovno, saj nam razreševanje dvojnih ali celo trojnih prijav povzroča precej dodatnega dela.